• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av händelsen – skottlossningen i Vivalla i Örebro fram till åtalet mot åtta män, åtta månader efter händelsen. Foto: SVT / Polisens förundersökning

Man åtalas för mordförsök efter skottlossning i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen åtalades åtta personer efter en skottlossning som inträffade i höstas i Vivalla. Flera av männen åtalas för bland annat grovt vapenbrott. En av männen åtalas för försök till mord.

Det var den 12 oktober 2021 i bostadsområdet Vivalla som skottlossningen inträffade. Flera personer hörde av sig till polisen efter att ha hört skottlossning i området, vilket även en polispatrull på plats hade hört.

Morgonen efter anhölls en person misstänkt för försök till mord. Personen är känd av polisen sedan tidigare.

Ingen person hittades skadad.

Idag åtalas totalt åtta personer efter händelsen. En av männen som är i 30-årsåldern åtalas för försök till mord, resterande åtalas för bland annat grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.