Robin Hedlund redo för att se Degerfors IF spela hemmapremiär på Stora Valla. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

Åtta tappra åskådare i premiären på Stora Valla

Uppdaterad
Publicerad

Coronareglerna är välkända vid det här laget: Max åtta åskådare på en fotbollsmatch, eller någon annan större tillställning. Men Degerfors IF hade nog önskat fler under första riktiga allsvenska hemmapremiären – på närmare 25 år. Under söndagen är DIF tillbaka på Stora Valla.

Robin Hedlund är en av de åtta personer som blir vittne – på riktigt. Han får se Degerfors IF göra premiär, på plats på Stora Valla under lördagen. Trots det mulna vädret känner Robin stor glädje att få se matchen mot Djurgården.

– Det känns helt sjukt, säger Robin Hedlund.

Degerfors IF

300-400 personer äger ett säsongkort i Degerfors IF för säsongen 2021, men eftersom pandemin satt stopp för alla dem att titta samtidigt så har klubben lottat ut åtta årskortsinnehavare som får se hemmapremiären på plats.

Vallas in på Valla

Robin Hedlund och de sju andra ”vallades” in av personal på Stora Valla 45 minuter innan matchstart. Det är strikta regler för var de ska sitta, och för avståndet mellan åskådarna.

Klubbchefen Suzanne Hällström hoppas att fler människor kan vistas på plats snart, inte minst under den efterlängtade länsderbymatchen mot ÖSK den 16 maj på Stora Valla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet