Foto: SVT

Avloppsflopparna vi minns

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte första gången det är problem med vattenledningarna i Örebro. Vi har samlat några av de tidigare problem vi på SVT Örebro har rapporterat om de senaste åren.

  • 2014 förorenades vattnet för omkring 100 000 örebroare efter en läckande toalett i Svampen. Vattentornet hölls stängt för besökare mellan mitten på mars och juli 2014. Under vattenkaoset glömdes Lekeberg bort – invånarna fick ingen information trots att flera vattenledningar i kommunen berördes av föroreningen.
     
  • I mars 2014 uppdagades brister i Örebro kommuns arbete med enskilda avlopp. Smutsigt vatten rann rakt ut i Svartån, varifrån örebroarnas dricksvatten hämtas.
     
  • Boende på Väster i Örebro drabbades på kort tid av återkommande vattenläckor. Några av ledningarna var från 60- och 70-talet och somliga av dem fick bytas ut. Under Örebro finns ledningar som härstammar från 1800-talet.
     
  • En trasig vattenledning gjorde att Västra Bangatan i Örebro blev totalt översvämmad i mars 2016. Läckan gjorde också ett rejält hål i vägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer