• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur porträttet blev på Maria Larsson, landshövding, som tackades av idag på slottet. Foto: Fanny Hult/SVT

Avtackning för landshövdingen på Örebro slott

Uppdaterad
Publicerad

Idag tackades Maria Larsson av efter nästan åtta år som landshövding i Örebro län. Närmare 300 personer närvarade på Örebro slott. Förutom mingel och tal avtäcktes ett porträtt målat av konstnären Bo Larsson.

Maria Larsson avgår vid årsskiftet och berättar att hon har många fina minnen från sin tid som landshövding. Hon uttrycker också sin egen tacksamhet.

– Jag känner mig helt överväldigad av alla som ville komma och alla som är här och som säger så snälla och vackra saker, säger hon.

Utöver tal och presenter avtäcktes ett nymålat porträtt, som kommer att hängas bland övriga landshövdingar på Örebro slott.

Kilcka på klippet för att höra mer och se hur porträttet blev.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.