Många har reagerat efter inslaget om indragen skolskjuts Foto: SVT

Lekebergs kommun tar över ansvaret för skolskjutsen

Uppdaterad
Publicerad

Region Örebro län och Lekebergs kommun har kommit överens om att avsluta samarbetet kring planeringen av skolskjutsar.

Turerna kring skolskjutsarna i Lekbergs kommun har varit många. Efter att ordinarie skolskjutsar ersatts med bussar i linjetrafik vid terminsstarten har kritiken varit massiv mot Länstrafiken.

Region Örebro län står i dag för planeringen av skolskjutsarna i fem av länets kommuner, bland annat i Lekeberg. Men skolskjutsreglerna har tolkats olika vilket drabbat många elever. 

Nu har representanter för Region Örebro län och Lekebergs kommun kommit överens om att avsluta planeringssamarbetet kring skolskjutsarna. I överenskommelsen ingår en omplanering för samtliga skolskjutsberättigade elever i kommunen och det är kommunen som tar över ansvaret för planeringen.

– Nu tar vi tillbaka skolskjutsen, vi kommer att göra om och göra rätt. Vi kommer att se till att bussarna går på rätt plats och rätt tider, säger Håkan Söderman som är ordförande i Lekeberg kommuns kultur- och bildningsnämnd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.