Caroline Käck lägger många timmar på träning Foto: Adam Larsson/SVT

Hon spänner bågen för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Käck från Hallsberg förbereder sig nu för VM i bågskytte. I september bär det av till Italien.

– Det känns som en stor ära att få representera Sverige, säger hon.

I fjol blev det EM-silver för Caroline Käck när hon tävlade med landslaget i fält. Hon är sedan knappt fem år tillbaka medlem i Järnvägens Bågskytteförening och är nu uttagen till VM i Cortina, Italien.

– Jag har egentligen aldrig haft några stora ambitioner om att komma med i landslaget. Utan skyttet har mest varit för att det är roligt och man träffar mycket roligt folk ute på tävlingarna, men det är såklart jätteroligt nu med VM, säger Caroline Käck.

En rörlig gren

Hon kommer tävla i en gren som heter fält. Det innebär att man går en slinga i skogen och sedan kommer tavlor med jämna mellanrum som man ska prickskjuta på olika avstånd.

– Oftast ser det ut att vara enklare än vad det är. Det krävs ett stort fokus och sedan spelar väder och vind in mycket på hur man ska lägga upp taktiken, säger hon.

Hoppfull inför VM

Caroline är positiv inför VM och tror att hon kan knipa en bra placering.

– Jag hoppas på topp tio i alla fall. Men egentligen är mitt mål att komma dit och ha roligt och prestera så bra jag bara kan, säger hon.

VM går av stapeln den 3 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.