Öbos seniorboende fick besök av Seniorgruppen från Friskis & Svettis som bjöd på balkonggympa. – Kan inte de komma till oss så får vi komma till dem, säger verksamhetschefen Helena Tranquist. Foto: Monika Bruhn/SVT

Svettigt värre när balkonggympa för seniorer hade premiär

Uppdaterad
Publicerad

Öbo har under våren ordnat flera olika aktiviteter för sina hyresgäster som bor i seriorboende. Och på torsdagen var det dags för en ny aktivitet. Balkonggympa för de som bor i de 57 seniorlägenheterna i gamla Vasaskolans kvarter i Örebro.

– Våra hyresgäster följer riktlinjerna och håller sig hemma så därför försöker vi hitta aktiviteter som fungerar i hemmet, berättar Ann Brook, seniorsamordnare på Örebrobostäer. Och nu erbjuder vi balkonggympa.

Coronaviruset i Örebro län
Ann Brook som är seniorsamordnare på Öbo hoppas att balkonggympan slår väl ut. Då kommer det bli av på flera av Öbos seniorboenden. Foto: Monika Bruhn/SVT

Tidigare har Öbo ordnat med musikunderhållning vid av några av deras seniorboenden vilket var väldigt uppskattat.

För de som inte har möjlighet att ta sig till en träningsnläggning vill Friskis & Svettis Seniorklubb hjälpa till och erbjuder sig att komma ut till boenden och leda träning. Och idag var det första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet