Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Johansson, vd på Örebro hockey, berättar i videoklippet hur många som släpps in som publik till lördagens SHL-premiär på Behrn Arena. Foto: Johannes Weckström /SVT

Örebro hockey lättade – trots begränsad publik på SHL-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Örebro hockey möter Rögle på Behrn Arena i SHL-premiären på lördagen. Trots att det sker inför en begränsad publik, då gällande restriktioner hävs först den 29 september, har vd:n svårt att inte dra på smilbanden.

– Jag är fantastiskt glad, säger Mikael Johansson.

Det är en märkbart lättad vd för Örebro hockey som ser fram emot lördagens SHL-premiär, trots att man inte kan ta in så mycket publik man vill ännu. Planeringen pågår för fullt för att kunna fylla arenan.

– Vi försöker nu få de andra två hemmamatcherna flyttade till efter den 29 september, men det är mycket som ska till med TV-sändningar, resor och annat, säger Mikael Johansson.

Trogna fans och partners har stöttat

För spelare och klubben som helhet är publikstödet av största vikt. Och man är mån om att kunna ge något tillbaka för det stöd, genom bland annat abonnemangsköp, som publiken gjort under pandemin.

– Förutom att vi får chansen att dela våra sportsliga framgångar med partners och fans som stöttat oss genom det här, så betyder det faktiskt något positivt ekonomiskt. Vi hade inte budgeterat med att kunna sälja några lösbiljetter på plats innan jul, vilket hade betytt 13 hemmamatcher utan lösbiljetter, berättar Johansson.

Permitterad personal

Tiden under restriktionerna har inneburit uppoffringar, inte minst för personalen.

– Det har varit jobbigt på många olika sätt. Alla på kontoret har varit korttidspermitterade och när vi gick på sommarledighet den sista juni sa vi att när vi kommer tillbaka i augusti så startar vi om. Därför känns det kul att kunna göra det nu, säger Mikael Johansson.

Hör mer om förhoppningarna inför SHL-säsongen i videoklippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet