Beskedet: Degerfors tvingas flytta premiären till Behrn Arena

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen hemmapremiär mot BK Häcken den 9 april på Stora Valla för Degerfors IF. De kalla nätterna har ställt till arbetet med att få den nya gräsmattan på plats.

– Hade vi forcerat arbetet vidare så hade det kunnat försvåra allt mer, säger Lars Weman, klubbchef i Degerfors IF.

För två veckor sedan kunde vi berätta att Degerfors IF gick en kamp mot klockan för att få klart den nya planen på Stora Valla. Nu står det klart att klubben, precis som flera andra år, tvingas flytta sin hemmapremiär till Örebro.

– Det känns snopet. När jag tillträdde som klubbchef i januari hade vi ännu inget avtal på plats, sedan rullade arbetet på bra. Men nu har de kalla nätterna förstört processen, säger Lars Weman.

Degerfors IF

För utom de ekonomiska förlusterna är den emotionella stor när laget inte kan bjuda sina supportrar på allsvenskt spel på Stora Valla ännu.

– Det är tråkigt men vi hoppas kunna spela på Stora Valla snart. Vi räknar med att kunna göra det mot Hammarby hemma den 21 april, säger Lars Weman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet