Möckelngymnasiet i Karlskoga. Foto: SVT

Beslut om Karlskogas gymnasie- och vuxenutbildning skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasienämnden i Karlskoga beslutade under fredagen att skjuta på beslutet om att spara 13 miljoner till nästa sammanträde som är i februari. Nämnden vill vänta in och se vilka statsbidrag de kan tänkas få och vad den nya majoriteten vill besluta.

Nämnden ville ge den nya majoriteten en chans att göra budgetförändringar.

– Vi resonerade som så att vi hört att den nya majoriteten har tänkt att titta över ekonomin. Det kan hända att det ändå blir samma, men vi ville ge det en chans, säger Ingvar Eriksson (V), vice ordförande i nämnden och representant för Degerfors.

Vill vänta in statsbidrag

31 tjänster inom gymnasie- och vuxenutbilldningen i Karlskoga och Degerfors kan försvinna om gymnasienämnden måste spara in på 13 miljoner kronor. Svenska för invandrare, SFI, drabbas allra hårdast.

Det är pengar som saknas främst på grund av att det statliga etablerings- och asylbidraget väntas minska. Gymnasienämnden vill få fram ett bättre underlag om vilka statsbidrag de kan räkna med innan något beslut tas.

De flesta av de 31 tjänsterna inom gymnasie- och vuxenskolan skulle enligt ett förslag försvinna redan i början av 2019, men hur det blir nu är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.