• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Foto: SVT

Ett steg närmare: Vivallaskolans högstadium försvinner

Publicerad

Vivallaskolans årskurs 7-9 är ett steg närmare att läggas ned. Vid ett möte i förmiddags beslutade en parlamentarisk grupp av politiker från Örebro att ställa sig bakom ett förslag om att eleverna ska flyttas till andra skolor.

Eleverna i området Vivalla-Lundby kommer att få andra anvisningsskolor. Vivallaskolan kommer istället att bli en skola för elever i årskurs F-6 med start tidigast hösten 2017.

Under eftermiddagen kommer ett pressmeddelande att skickas ut med mer information om detta, meddelar Kenneth Nilsson, socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen, som inte vill ge några kommentarer just nu.

– Skolan i Vivalla har stor utvecklingspotential att utvecklas positivt. Genom att flytta högstadiet når vi två viktiga mål från Liberalerna skolpolitik. De yngre eleverna får större trygghet och utsätts för mindre oroligheter. De äldre barnen får nya chanser i ny miljö och i nya sociala sammanhang att nå bättre studieresultat.

– Bättre möjligheter för den enskilde eleven ger också bättre möjligheter till hela samhället, säger Karolina Wallström, Kommunalråd för Liberalerna i Örebro i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Vivallaskolans högstadium

Mer i ämnet