Programnämnd samhällsbyggnad har nu bestämt att Brunnsparken ska bli en stadsdelspark. Foto: Thomas Wedin / SVT

Sommarjobbet: Att utveckla nya Brunnsparken

Uppdaterad
Publicerad

Programnämnd samhällsbyggnad i Örebro kommun har nu beslutat att Brunnsparken ska bli stadsdelspark.

– Vi ska skapa en öppen stadsdelspark för många olika syften, säger Ulrika K Jansson, programdirektör för samhällsbyggnad.

Nu är det bestämt att Brunnsparken kommer att bli en stadsdelspark. Det meddelade kommunen via ett pressmeddelande under fredagen. Örebro kommun vill nu dessutom få in önskemål och förslag från både örebroare, föreningar och andra aktörer om hur parken bör utvecklas.

Sommarjobbare ska utveckla parken

Ett 20-tal tonåringar har även fått feriepraktik på Örebro universitet där de ska arbeta med samhällsutvecklingsfrågor i ett samarbete mellan kommunen och universitetet. Ett av uppdragen handlar om hur de skulle vilja se att parken utvecklas.

Framtiden för Brunnsparken i Örebro

– Det ska bli väldigt roligt att få ta del av deras förslag i slutet av juni, och jag är säker på att de kommer att se på Brunnsparken med andra ögon än vi vuxna, säger Ulrika K Jansson, via ett pressmeddelande.

Örebro kommun vill nu ha tips och förslag på hur Brunnsparken ska utvecklas. Foto: Thomas Wedin / SVT

Bygger lekpark först

Det som blir först ut i Brunnsparken blir en ny lekpark och där pågår just nu arbetet med att planera lekparken och tanken är att barn ska få en chans att säga sitt i planeringsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Framtiden för Brunnsparken i Örebro

Mer i ämnet