Universitetet kommer antagligen utreda Restaurang- och hotellhögskolans lokalisering ytterligare, enligt rektor Johan Schnürer. Foto: Jan-Peter Lahall, Örebro universitet

Beslut om Campus Grythyttans placering skjuts fram: ”Hög sannolikhet sent i vår”

Uppdaterad
Publicerad

Digitalt styrelsemöte och nya styrelseledamöter gjorde att styrelsen för Örebro universitet vill ha mer tid på sig att besluta om de vill flytta Campus Grythyttan till Örebro.
– Det är mycket som hänt sedan processen började, corona inte minst, berättar Johan Schnürer som är rektor för Örebro universitet.

Det blir inget beslut den 9 september angående var restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan ska bedriva sin verksamhet i framtiden. Istället kan styrelsen ta ett inriktningsbeslut den 9 september.

– Det betyder att man tar ett beslut om man vill flytta skolan, men ta fram ytterligare underlag för det, säger Johan Schnürer, rektor för Örebro universitet.

Tar styrelsen ett inriktningsbeslut betyder det att man ska undersöka om det finns förutsättningar att lokalmässigt flytta skolan samt om det finns den infrastruktur som behövs.

– På samma sätt måste man fråga sig om lokalerna i Grythyttan räcker, säger Johan Schnürer.

Sent på våren

– Sannolikheten är väldigt stor att man tar ett inriktningsbeslut, även om jag inte kan svara för alla, men att vi skulle ta ett ickebelsut tror jag inte, säger Johan Schnürer.

Om styrelsen tar inriktningsbeslutet den 9 september förväntas beslutet om förflyttningen av restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan tas nästa år.

– Med hög sannolikhet sent i vår, berättar Johan Schnürer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Campus Grythyttan

Mer i ämnet