Örebro tingsrätt. Foto: Anders Nord

Beställde hem varor för över en miljon – döms för 73 fall av bedrägeri

Publicerad

23-åringen tecknade abonnemang och beställde hem elektronik, kläder och andra varor i andra människors namn. Sedan hämtade han ut dem genom att utge sig för att vara bud för den i vars namn varorna beställts.

Mannen, som är skriven på en adress i Örebro, har för tingsrätten uppgett att han hade en skuld till dem han köpte narkotika av och att det var deras idé att han skulle betala av skulden på det här sättet.

Sammanlagt döms mannen för 73 beställningar gjorda i andras namn till ett värde av strax över en miljon kronor. Majoriteten av beställningarna, 69 stycken, gjordes hos en stor mobiloperatör under två månaders tid.

Merparten av beställningarna har hämtats ut i Örebro och Jönköping.

Har erkänt

Mannen ertappades när han skulle hämta ut ytterligare en beställning från mobiloperatören i en butik i Åhus i Skåne. Butikspersonalen kände igen den kvinna mannen uppgav sig vara bud för och vägrade lämna ut de varor mannen beställt i hennes namn.

23-åringen har erkänt gärningarna och döms nu för 73 fall av grovt bedrägeri till två års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.