Foto: SVT

Övervakningskameror ska skapa trygghet på Järntorget i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera fall av våldsbrott, bland annat misshandel, våldtäkt och mord, på och kring Järntorget i centrala Örebro har nu bevakningskameror satts upp. Kamerorna har placeras kring Järntorget och i Henry Allards park.

Det är Örebro kommun och polisen som i samarbete har satt upp kamerorna, som funnits där sedan någon dag. Bakgrunden är ett medborgarlöfte om att tryggheten ska öka i Örebro city. 

– Nu kommer kameror på plats vilket kommer öka tryggheten, men fler insatser behöver göras och jag ser fram emot det fortsatta samtalet med bland annat polisen kring detta, säger John Johansson socialdemokratiskt kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsens utskott för förebyggande arbete i ett pressmeddelande. 

Polisen: ”Ett effektivt hjälpmedel”

– Vi på polisen ser att kamerabevakning är ett effektivt hjälpmedel i vårt brottsförebyggande och brottsbekämpande arbete, säger Tomas Ammer, kommunpolis i samma pressmeddelande.

–  Kamerabevakning ska inte ersätta andra trygghetsskapande åtgärder utan ska vara ett komplement till dessa. När polisen ska kamerabevaka är vi i stort behov av ett gott samarbete med kommunen och andra verksamheter, säger Tomas Ammer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.