Tobias Thermell, BIK Karlskoga. Foto: Conny Sillén/TT, montage

BIK Karlskoga byter tränare

Uppdaterad
Publicerad

BIK Karlskoga som ligger sist sist i tabellen gör nu förändringar i ledarstaben.

Tränarparet Tobias Thermell och Kristofer Näslund avslutar sina uppdrag. I stället kommer laget att ledas av Niklas Czarnecki och Daniel Wessner, det meddelar klubben på sin hemsida.

Båda har sedan tidigare kopplingar till BIK. Niklas var tränare i klubben 2004-2008 och har efter det varit tränare i Brynäs, Färjestad och Vita Hästen. Daniel avslutade sin spelarkarrirär förra säsongen.

– Klubben har hamnat i ett läge där vi är tvungna att göra något. Det är oerhört tråkigt, i synnerhet när jag vet hur hårt Tobias och Kristofer har jobbat. Niklas och Daniel kommer att vara med redan på dagens träning, säger klubbchef Torsten Yngveson på klubbens hemsida.

Inte utrymme för betänketid

Tränarbytet har gått snabbt. Så sent som på torsdagen fick Niklas Czarnecki frågan om han ville kliva in som tränare.

– Så det fanns inte utrymme för betänketid det var att hoppa på. Tillsammans med Daniel Wessner ska jag se till att i första hand BIK kommer spela Allsvenskan nästa säsiong.

Förra säsongen var laget nära att avancera till SHL. Denna säsongen ligger de alltså sist i tabellen.

– Det finns en BIK-anda och det är den vi ska hitta själen i igen. Det blir att kavla upp armarna rejält och försöka spela bättre och vinna hockeymatcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.