Samtliga däck på fyra bilar som tillhör Allmänpsykiatrin i södra länsdelen var sönderskurna och de främre registreringsskyltarna bortslitna. Foto: Ulrika Björklund

Bilar vandaliserade för allmänpsykiatrin i Hallsberg – fick begära polishandräckning

Uppdaterad
Publicerad

Någon gång under helgen har samtliga fyra bilar tillhörande Allmänpsykiatrin i Hallsberg vandaliserats. Under måndagen tvingades man därför be polisen om hjälp med att skjutsa en person som behövde hjälp till sjukhus.

Det var under måndagsmorgonen som personal upptäckte att fyra bilar som används av allmänpsykiatrins verksamhet i Hallsberg hade vandaliseriats.

– En okänd gärningsperson har skurit sönder 16 däck och tagit loss de främre registreringsskyltarna på fyra bilar och sedan lagt dem på vindrutorna, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen.

– Det här är jättetråkigt. Det kostar en massa pengar bara att få en privat bil förstörd, men det här får så mycket större följder. De här fordonen används för personer som är i stort behov av hjälp, säger Ulrika Björklund, enhetschef för allmänpsykiatrin inom region Örebro län i södra länsdelen.

Inga vittnen

Bilarna är nu på verkstad. Polisen kommer inte att utreda ärendet vidare.

– Motivet är att det är uppenbart att brottet inte går att utreda, så att någon person kan bindas till det, eftersom det inte finns några vittnen, bilder från övervakningskameror eller liknande, säger Stefan Dangardt.

Fick begära handräckning

Under måndagen tvingades verksamheten be polisen om hjälp med att ta en person med behov av hjälp till sjukhus.

– Vi har ju människor som kommer till oss som inte mår så bra och behöver hjälpa dem att ta sig till slutenvåden i Karlskoga, Lindesberg eller Örebro. I dag hade vi ett sådant fall men ingen bil att tillgå. Därför fick vi begära polishandräckning, säger Ulrika Björklund.

– Imorgon har vi en sjuksköterska som ska göra hembesök hos patienter med psykos- och schizofreniproblematik. Vi hoppas kunna lösa det med att hon tar egen bil, men det är inte helt klart. Vi får lösa det här från dag till dag just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer