De tre soloartisterna Edda Magnason, Jenny Wilson och Moto Boy deltar. Foto: Monika Bruhn/SVT

Ek hedrar Björk med hyllningskonsert

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen och torsdagen framför Svenska kammarorkestern, Örebro kammarkör och tre soloartister konserter med huvudsakligen den isländska sångerskan och kompositören Björks musik. Spelningarna leds av Hans Ek.

Dirigenten och arrangören Hans Ek träffade Björk när hon fick Polarpriset år 2010. Efter det mötet fick han tillstånd att översätta hennes musik till orkester. Så i samband med att Björk fyllde 50 år förra året gjorde Hans den aktuella produktionen som en hyllning till henne.

”Hon är en fantastisk sångerska”

– Hon är en fantastisk sångerska och artist på alla sätt och vis och hon har haft en enorm påverkan på andra. Men här har vi försökt koncentrera oss på hennes musikgärning, berättar Hans Ek.

Musik och kultur i Örebro

Verket framförs av Svenska kammarorkestern, damerna i Örebro kammarkör och de tre soloartisterna Edda Magnason, Jenny Wilson och Moto Boy.

Hans Ek valde dessa artister eftersom han anser att de har den vokala kapaciteten att sjunga Björk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musik och kultur i Örebro

Mer i ämnet