Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Daud Aweed, mottagare av Guldhanden 2019 för sitt arbete med fotbollslaget BK Ett Fyra. Foto: Evelina Carborn

BK Ett Fyras grundare prisad för sitt engagemang

Uppdaterad
Publicerad

Daud Awees, grundaren av fotbollslaget BK Ett Fyra i Vivalla, fick under torsdagen ta emot priset ”Guldhanden” för sitt arbete med mångfald och inkludering.

Priset delas ut av Sverige United, en obunden stiftelse som verkar för integration med fotbollen som verktyg.

Sedan starten 2016 har BK Ett Fyra uppmärksammats för att fostra spelare med rätt värderingar och inspirerade också förra året till en bok med titeln Världslaget från Vivalla.

Daud Awees får bland annat Guldhanden, ett stipendium på 50 000 kronor, för att han ”genom ett uthålligt arbete har de som i början misstrodde satsningen överbevisats. Istället har det vuxit fram en förebild och ledare vars arbete uppskattas av och har stor betydelse för både barn och vuxna”.

Priskommitténs motivering

Visa

Det krävs mod att våga drömma, och ännu större mod att förverkliga sin dröm. Vår Guldhanden-stipendiat vågade till slut ta steget och tog avstamp i sin egen bakgrund och sina egna upplevelser, och bestämde sig för att gå till handling. Med sin aldrig sinande optimism har denna eldsjäl varit den drivande kraften från start. Genom ett uthålligt arbete har de som i början misstrodde satsningen överbevisats. Istället har det vuxit fram en förebild och ledare vars arbete uppskattas av och har stor betydelse för både barn och vuxna. Drömmen om en förening där spelarna är lika viktiga som fotbollen har blivit verklighet. Tydliga värderingar lever i varje träning och varje match och har blivit föreningens signum: Kärlek och respekt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer