Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Arksenius filmade när ett träd gick av i Örnsro i Örebro. Foto: Daniel Arksenius/privat

Kraftiga blåsten: Träd över länets vägar under natten

Uppdaterad
Publicerad

Det har blåst rejält under natten mot måndag och flera vägar i Örebro län har blockerats av nedfallna träd.

– Vi har fått in många ”träd över väg”, säger Joakim Blomberg på SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

Från söndagskvällen och till omkring fyratiden på måndagsmorgonen kom det in drygt tio larm om träd som fallit över vägar runt om i länet. Mest har det skett på mindre vägar, men också E18/E20 drabbades.

– Vi har vidarebefordrat larmen till Trafikverket som tagit bort träden. Vi har bara åkt ut på två och vi har inte behövt skicka ambulans på något larm.

Väjde för trädgren

Ingen person har skadats i samband med de nedfallna träden men på måndagsmorgen strax före klockan sex körde en person ner i diket i Håkanbol, Degerfors.

– Föraren väjde för en stor trädgren som låg på vägen och hamnade i diket, men det blev inga personskador, säger Joakim Blomberg på SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

Strömlöst på flera håll

Blåsten har också ställt till det för elkunder. Vattenfall meddelar på morgonen att drygt 2000 abonnenter i Örebro län är utan ström. Ellevio har 144 kunder som är strömlösa. Bolaget skriver att det är oklart när strömmen är tillbaka eftersom man måste avvakta vädret innan det är säkert att åka ut och arbeta.

Vid 14-tiden hade i stort sett samtliga elabonnenter fått tillbaka strömmen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer