Martin Almgren debuterade i Melodifestivalen och gick till finalen vid deltävlingen i Malmö. Foto: SVT

”Blev svart när de sa låtnamnet”

Uppdaterad
Publicerad

– När de sa låtens namn svartnade det för ögonen. Det säger en glad och omtumlad Martin Almgren, som ännu inte riktigt fattat att han gått direkt vidare till final i Melodifestival.

Hur känns det?

– Det har nog inte riktigt gått in ännu. Jag är sjukt glad, men det fastnade inte riktigt allt som hände, jag får nog titta i efterhand innan jag förstår.

Har du fått några reaktioner från vänner i Linde?

– Ja, det trillar in hela tiden. Skapligt privilegierad man är att ha en sådan hemtrakt som Linde med omnejd, det är sjukt vad de stöttar en. Utan dem skulle det inte funka.

Trodde du att du skulle ha någon chans?

– När jag åkte ner till Malmö så trodde jag det, för jag tycker att min låt är riktigt bra. Men sedan när jag fick höra alla de andra, och förstod att de också är bra, då blev jag mer osäker på hela numret.

– Jag har också haft strul med medhörningen. Enda gången jag kunde köra ordentligt var på lördagen på genrepet. Så jag var orolig för att jag skulle höra dåligt även under framträdandet.

Vad var känslan när du gick vidare?

– När han sa namnet på min låt, då svartnade det lite. Det är en sjuk grej att vara med om, att gå direkt till final som debutant. Trodde inte att det skulle vara möjligt. Det känns som ett bra kvitto på att folk gillar det man gör.

Vad händer nu?

– Nu ska jag ta mig från Malmö till Stockholm. I morgon ska jag repa och försöka förfina numret. Jag måste titta på programmet för att se vad som kan förbättras.

Har du koll på de andra bidragen som redan är i final?

– Ja, jag har kollat på bidragen.

Vad sa du till Jessica Andersson, som också går till finalen?

– Vi var mest glada. Hon är superproffsig, trevlig – ja allt. Hon är kanon. Jättekul att få stå där med henne och ha gått till final.

När kommer du hem till Linde?

– Det blir på måndag kväll, eller tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.