Föreningen Afrikas horn kom till ett extrainsatt möte på Vivallaskolan bara timmar efter beslutet om stängning hade blivit känt. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Blixtinkallade möten i Vivalla om bränderna

Uppdaterad
Publicerad

Polis, brandkår, socialtjänst, föräldrar och nattvandrare har snabbinkallats för att hjälpa till att lösa situationen på Vivallaskolan.

Bara en timme efter att beslutet att stänga skolan efter upprepade anlagda bränder fattats träffade skolledningen områdets nattvandrare från föreningen Afrikas Horn. Nu väntar fler extrainsatta möten.

– Vi behöver få hjälp. Det här klarar vi inte riktigt själva just nu, säger Mia Aversjö, rektor för Vivallaskolan 7-9.

vivallaskolan

I stadsdelen Vivalla i Örebro finns tråkiga erfarenheter av hur anlagda bränder kan orsaka stor skada och ställa till med omfattande problem för barn och ungdomar. För några sedan förstördes idrottshallen i en anlagd brand och förra året fick en förskola stora skador.

På fredagsmorgonen kommer skolledningen att ha ett säkerhetsmöte med polis, brandkår, socialtjänst, fastighetsägaren och Partnerskap Vivalla.

– Vi ska titta på vad vi tillsammans kan göra för att skapa en lugn miljö kring skolan, säger Mia Aversjö.

Under måndagskvällen hålls ett stormöte för samtliga föräldrar till barn på Vivallaskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

vivallaskolan

Mer i ämnet