Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Näten i målen blir som ett segel som vinden får tag i, berättar Niklas Aronsson, klubbchef ÖSK ungdom. Foto: SVT

Bortblåsta fotbollsmål fällde staketstänger

Uppdaterad
Publicerad

Stora delar av länet drabbades under natten mot måndag av oväder med starka vindar. Flera träd har exempelvis blåst omkull och hamnat på vägbanor som hindrat trafiken. Även ÖSK ungdom drabbades av ovädret.

Fotbollsmål som inte förankrats i marken är ett lätt villebråd för starka vindar. När det blåser fungerar näten som ett vindsegel och målet kan fara iväg över planen med en väldig fart. Det förklarar Niklas Aronsson som är klubbchef för ÖSK ungdom.

– När vi flyttar målen höjer vi upp dem på hjul, men när de ska stå stilla sänker vi ner dem så de står på marken. Problemet blir om någon glömmer att göra detta, säger han.

Händer emellanåt

Det var det som hänt innan ovädret drog in över länet under natten mot måndag. De skenande fotbollsmålen hade med full kraft blåst på de staketstänger, som används som avskiljare mellan planerna. Detta gjorde att stängerna gav vika och numera endast hänger i vajrar.

– För oss är det här ingen stor sak, det händer emellanåt. Vi har kontaktat en firma som kommer att åtgärda det under morgondagen, säger Aronsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer