Foto: TT

Bråket fortsätter – Indianernas skulder växer

Uppdaterad
Publicerad

Speedwayklubben Indianerna har fortsatta ekonomiska problem. Klubben har inte betalat tillbaka sin skuld till vare sig Antonio Lindbäck eller Fredrik Lindgren. Samtidigt har klubben skulder till fler parter.

Klubben är skyldig Antonio Lindbäck över 700 000 kronor, och enligt den framtagna betalningsplanen ska skulden betalas tillbaka i fyra omgångar, varav den första inbetalningen skulle ha skett den 15 november. Men nu skriver Lindbäck på sin Facebooksida att varken fått några pengar eller hört något från Indianerna.

Även Lindgren väntar på pengar

Även stjärnföraren Fredrik Lindgren har lagt ut på sociala medier om att klubben inte har hållt den betalningsplan man kommit överens om. Även han säger att han inte hört något från klubben, och skriver bland annat:

Indianerna

”Det är en sorg att en klubb som skulle kunna fungera så väl har skapat sig denna situation runt sig.

Men för att för en gångs skull bli en aning egoistiskt så är det bedrövligt att dom ska kunna skapa en sämre förutsättning för mig till att bygga mitt team, begränsa mina materiella inköp och andra omkostnader jag planerat inför 2017.”

Läs mer: Indianernas skulder: 1,8 miljoner

Ytterligare fyra ärenden

Klubben har dessutom fyra aktuella ärenden hos Kronofogden. Två ansökningar om betalningsförelägganden har kommit in. Dels handlar det om en obetald faktura på omkring 4800 kronor till tidningsbolaget Promedia som äger Nerikes Allehanda. Dessutom en faktura på över 10 000 kronor för obetalda larmtjänster hos Avarn security. Angående dessa skulder har betalningsförelägganden kommit in och kronofogden har slagit fast att Indianerna är skyldiga att betala ut pengarna.

Klubben har också anmälts till Kronofogden för ytterligare två skulder, en på omkring 24000 kronor till korvfabriken i Kumla och en på 9000 kronor till OS Payment. Sammanlagt handlar de aktuella ärendena hos kronofogden om omkring 48 000 kronor.

”Verkar värre än det är”

Enligt klubbens ordförande Dan-Åke Moberg beror förseningen av utbetalningarna på att klubben har haft svårt att få hjälp med betalningarna. Han säger att utbetalningarna till Lindbäck förhoppningsvis kommer igång nästa vecka.

– Vi skulle ha börjat betala honom den 15 november. Men det har varit så mycket media att det ser värre ut än vad det är. Nu vågar inte de som skulle ha hjälpt oss hjälpa oss. Vår förhoppning är att vi ska kunna börja betala tillbaka honom i början av nästa vecka.

Hur ska ni göra för att lyckas med det?

– Vi fortsätter att jobba, och blir det för mycket väsen så blir det konkurs. Eller så får vi jobba och försöka få till det här, men går det inte så spricker alltihop och då blir det inga pengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Indianerna

Mer i ämnet