arkivbild Storstenshöjden Foto: SVT

Branäsgruppen planerar att sälja Storstenshöjden

Uppdaterad
Publicerad

Skidanläggningen Storstenshöjden utanför Örebro kommer att säljas. Branäsgruppen säger att de inte har lyckats få lönsamhet i någon av verksamheterna, trots att de gick in med höga ambitioner.

– Det har varit spännande att försöka utveckla det här, men vi har haft ständiga förluster på Storstenshöjden och Ånnaboda sedan vi köpte det, säger Anders Kjellström, vd för Branäsgruppen AB.

Nyheten om att Storstenshöjden ligger ute till försäljning var SR P4 Örebro först med att rapportera om. Beslutet att avyttra den alpina skidanläggningen togs efter ett tungt år med stora förluster i bolaget som helhet.

Branäsgruppen köpte anläggningarna i Ånnaboda 2014, men sålde campingen och konferensanläggningen 2018 efter förluster. Fokus blev att försöka driva den alpina skidanläggningen.

– Vi har investerat rätt mycket pengar för att lyfta upp det. Både snösystem och liftar. Det var rätt beslut som vi fattade då, men det har inte blivit det vi förväntade oss, säger Kjellström.

Öppnar inte under sportlovet

Trots att vintern nu tagit fart blir det inte aktuellt att öppna backarna alls inför sportlovet, eftersom beslutet redan tagits om försäljningen.

– Vi var tvungna att ta ett beslut i höstas och då fick det bli fokus på de stora anläggningarna. Därmed har vi bestämt att inte öppna och det är inte så mycket att säga om, säger Kjellström.

”Inte tillräckliga volymer”

Han tror inte företaget ger sig in i liknande affärer i framtiden.

– Det är inte riktigt vår grej med så små anläggningar. Det blir inte tillräckliga volymer och man får ha en annan driftsform än vad vi kunde ha som stort bolag med drift på avstånd och några få anställda på plats. Det kräver nog ett annat engagemang.

Det ska finnas ett antal intressenter, men han vill inte gå in på vilka det rör sig om.

– Jag hoppas det blir klart under våren med försäljningen. Det är vad jag hoppas, men räknar inte med någonting, säger Anders Kjellström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer