Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hela det nybyggda vindskyddet och 20-talet meter av spången har brunnit vid den tillgänglighetsanpassade rastplatsen vid Södra Brunnsjön. Foto: Martin Heppich /SVT

Brand förstörde den nyinvigda rastplatsen

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en brand ute vid Södra Brunnsjön i Lindesbergs kommun. Väl framme konstaterades att delar av den nyinvigda, tillgänglighetsanpassade rastplatsen brunnit ned.

För tio dagar sedan invigdes den nya tillgänglighetsanpassade rastplatsen som finns längs etapp fem på Bergslagsleden vid Södra Brunnsjön i Lindesbergs kommun.

– Det är en jättefin plats. Och det var en fin upplevelse och lätt att rulla ner. Det är trevligt att man med rullstol kan komma ner till sjön och få komma ner till naturområden, sa Rikard Södergren från organisationen Hopajola till SVT:s team som var på plats under invigningen.

Men vid 8.20-tiden på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten om att det brann på platsen och väl framme konstaterades att stora delar brunnit ned.

20 meter har brunnit

Ingen person skadades i samband med branden och varför den startade är oklart.

Själva vindskyddet och ett 20-tal meter av spången ska ha brunnit, enligt den förbipasserande person som upptäckte branden och larmade räddningstjänsten.

Johan Karlström, utvecklingsledare för Bergslagsleden vid Region Örebro län meddelar per SMS att händelsen kommer att polisanmälas.

– Vår ambition är att bygga upp rastplatsen igen men den närmaste tiden råder vi den som vill besöka Bergslagsleden att bege sig till någon annan rastplats än just den vid Södra Brunnsjön. Söker du en tillgänglighetsanpassad delsträcka finns en sådan på Göljestigen i Örebro kommun, säger han vidare i ett pressmeddelande från Region Örebro län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.