Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Lägenhet brann i Brickebacken – kvinna misstänks för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under lunchtid har räddningstjänsten larmats till en lägenhetsbrand i Brickebacken. Enligt räddningstjänsten är det kraftig rökutveckling från övervåningen.

Räddningstjänsten har just nu fem enheter på plats vid en lägenhetsbrand i Brickebacken. De rapporterar om kraftig rökutveckling från övervåningen.

Enligt personen som larmade SOS handlade det om en fullt utvecklad brand, men varken polisen eller SOS alarm kan bekräfta att så är fallet.

Rökdykare är just nu inne i lägenheten och rapporter från polispatrullen på plats säger att branden är under kontroll och kan begränsas till lägenheten där det började brinna.

Kvinna misstänkt för mordbrand

En kvinna är frihetsberövad, misstänkt för mordbrand. Hon befann sig i lägenheten när branden startade och hon är förd till sjukhus i ambulans med brännskador på händerna, hon kan även ha andra brännskador.

– Tekniker kan påbörja en undersökning i lägenheten om ett par timmar. Så det är troligtvis inte någon jättestor spridning, hade det varit totalbrand hade det varit för varmt att gå in så snabbt, säger Christna Hallin, polisens presstalesperson.

Christina Hallin vill inte gå in på varför man misstänker att det är kvinnan som ligger bakom branden.

– Det är detaljer på platsen som gör att vi misstänker det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.