Polis misstänker mordbrand efter att det tagit eld i en källare i Örebro. Foto: Johannes Weckström /SVT

Brand i flerfamiljshus i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Strax före 19-tiden på torsdagskvällen larmades räddningstjänst om en brand i bostadsområdet Varberga i Örebro. Väl framme konstaterades att det var rökutveckling i två olika huskroppar.

Larmet om brand på Varbergagatan i Örebro kom klockan 18.49.

– Vi är där med fyra olika styrkor från räddningstjänsten just nu. Man har konstaterat att det brinner i källare i två olika byggnader. Just nu bekämpar man elden och genomför rökdykning. Två ambulanser är på plats, men ingen har avtransporterats till sjukhus, säger Jessica Hagberg som svarar för Räddningsregion Bergslagen vid 18.45-tiden.

Vid 19.50-tiden uppger polisen att det som först befarades vara två brandhärdar var en.

– Det verkar som branden är under kontroll just nu och att det brinner på ett ställe, men röken hade spridit sig, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Släckt vid 21-tiden

Styrkor från Örebro, Byrsta, Garphyttan och Vintrosa deltog i instatsen från räddningstjänstens sida, även Karlskoga kallades ut, men hade inte hunnit fram vid 20-tiden. Det var inte aktuellt med någon utryming av fastigheterna, enligt polisen.

– Jag fick precis veta att det kommer upprättas en anmälan om mordbrand, säger Qudhaib.

Strax efter 21 på torsdagskvällen var räddningsinsatsen avslutad.

– Sista enheten är på väg att lämna i detta nu, bekräftade Jenny Holmberg, som svarar för Räddningsregion Bergslagen, vid 21:10 på torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.