Visa alla (4)

Verkstad totalförstörd i brand på gård utanför Stora Mellösa

Publicerad

Under onsdagseftermiddagen började det brinna på en gård utanför Stora Mellösa. Nerikes brandkår bekämpade branden med ett 15-tal brandmän. Ett stort område runt fastigheten avspärrades av, och både polis, räddningstjänst och ambulans fanns på plats.

Enligt SVT Nyheter Örebros reporter Jesper Mattsson, som tog sig till platsen, var det en kraftig rökutveckling på platsen.

– Det har brunnit ganska mycket i gräset runt omkring den verkstadsbyggnad som brinner och räddningstjänsten vattengjuter omkringliggande byggnader, säger han.

Verkstadsbyggnaden totalförstördes i branden, och Nerikes brandkår riktade in sig på att rädda omkringliggande byggnader. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Vinden försvårade arbetet

Nerikes brandkårs insatsledare Morgan Sandberg bekräftade att arbetet riktades in på att skydda byggnaderna runt omkring.

Men den kraftiga vinden försvårade arbetet och risken för att glöd och gnistor skulle blåsa mot de byggnader som räddningstjänsten vattengjutit var stor.

– Det är det som är värst, rökspridningen till en av fastigheterna är jättejobbig och det finns risk för flygbränder.

Kraftig rök spred sig från den brandhärjade byggnaden. Foto: Jesper Mattsson

Avspärrat runt gården

Polisen spärrade av ett större område kring gården, och verkstadsbyggnaden fick brinna ner till grunden.

– Det är en kraftig brand med mycket svart rök och byggnaden är totalförstörd, säger Jesper Mattson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer