Mannen anträffades i anslutning till restaurangen och misstänks för försök till mordbrand. Foto: TT/Johan Nilsson

Brännbar vätska hälldes på restaurang – en man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits, misstänkt för att ha hällt brännbar vätska på en restaurangterrass i centrala Hällefors och hotat en förbipasserande med kniv.

Det var strax efter klockan tio på söndagsförmiddagen som polisen fick larm från en person som passerade förbi restaurengen. En man ska då ha synts hälla ut någon form av vätska på terrassen till restaurangen, som ligger centralt i Hällefors.

När den förbipasserande närmade sig den misstänkte ska denne ha vänt sig mot honom och hällt bensin mot honom och hans hundar. Mannen ska även ha tagit fram en kniv och hotat personen.

Polisen kom till platsen och kunde konstatera att någon form av tändbar vätska hade hällts ut. Vid 11-tiden greps sedan en misstänkt man som återfanns i närheten av platsen och vars utseende överensstämde med det signalement man fått in.

Misstänkta bevis tagna i beslag

Mannen är i 30-årsåldern, och i samband med gripandet togs även en del saker i beslag som anträffades i mannens närhet. Det ska bland annat vara en kniv och en bensindunk.

Mannen är misstänkt för försökt till mordbrand och olaga hot.

– Jag kan inte svara på hur han ställer sig till anklagelserna eller om han har någon koppling till restaurangen, säger Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.