Tusentals spelare avlöser varandra vid bridgeborden i mässhallen i Örebro under den stora bridgefestivalen. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Här samlas 16.000 – för att spela bridge

Publicerad

Den stora bridgefestivalen i Örebro är inledd. Arrangemanget väntas locka över 16.000 besökare från hela världen.

I dag inleddes den numer traditionsenliga bridgefestivalen i Örebro. I år förväntas arrangemanget locka över 16.000 spelare som kommer göra upp i bland annat Chairmans Cup.

– Det är ett Mecka för bridgespelare. Hit åker spelare från jordens alla hörn och just nu har vi smygstartat kan man säga, säger Micke Melander som sitter i festivalens ledningsgrupp.

Under fredagen smög tävlingarna igång. De pågår till och med den sjätte augusti. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Mycket att göra för domarna

Holländaren Ton Kooigman är domare i bridge och förklarar att det är långa dagar som väntar.

– Det är varken svårt eller lätt att vara domare. Det svåra är att man ska vara där hela dagen, från tidigt på morgonen till sent. Sen måste man gå omkring och hålla koll på tävlingarna. Det är mycket som händer i bridge och ibland blir det fel, då måste man lösa det, säger Ton Kooigman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.