Skotthål fanns i flera av fönstren på den av polisen avspärrade pizzerian i Mellringe. Foto: Kjell-Åke Larsson /SVT

Skottlossning mot pizzeria i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomför under onsdagsförmiddagen en brottsplatsundersökning i Mellringe i Örebro efter en misstänkt skottlossning som ska ha skett mot en pizzeria, natten mot onsdag.

Pizzerian som ligger i bostadsområdet Mellringe i nordvästra Örebro skall under natten mot onsdag utsatts för någon form av beskjutning.

– Det finns skador på byggnaden som inte fanns där igår kväll. Det handlar om skador på väggar och fönster, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

”Bortom luftvapen”

Ingen person skall ha skadats i samband med händelsen och polisen har spärrat av platsen för att genomföra en teknisk undersökning under dagen.

Polisen har konstaterat skador på byggnaden och har spärrat av pizzerian i väntan på teknisk undersökning. Foto: Kjell-Åke Larsson /SVT

Hör mer i klippet ovan om vilket vapen som använts och polisens kommentar kring de senaste skjutningarna i Örebro.

Pizzerian öppen som vanligt

Efter att polisen blivit klar på platsen kunde pizzerian hålla öppet som vanligt. Enligt Rawaz Kareem som jobbar på pizzerian var ingen av personalen på plats medan beskjutningen ska ha ägt rum.

– Vi stänger 22.00 och det här skedde igår kväll ungefär 23.30, säger vittnen som stod och kolla, berättar Rawaz Kareem.

Har ni någon hotbild mot er eller varför tror du att just er pizzeria blivit beskjuten?

– Vi vet inte. Vi har inte haft något hot mot oss. Det händer överallt i Örebro, inte bara vi, svarar Rawaz Kareem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.