Foto: Thomas Wedin / SVT

Höjda biljettpriser på bussarna i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Länstrafiken i Örebro län behöver öka biljettintäkterna med 14 miljoner kronor i år. Därför höjs de flesta bussbiljetter på onsdag samtidigt som giltlighetstiden minskar från tre till en timme för biljetterna i Örebro.

– På så sätt får vi sälja fler biljetter samtidigt som det blir rättvist mot övriga länet där en biljett bara gällt i en timme, säger Fredrik Eliasson som är kollektivtrafikchef för Länstrafiken.

En biljett som går emot strömmen och sänks är länsbiljetten, den biljett som det går att åka på i hela länet. På onsdag sänks priset från 1 420 kronor för en månads länsbiljett till 1 300 kronor.

Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef Länstrafiken. Foto: Rolf Larsson/SVT

– Vi säljer inte så många länsbiljetter så den sänkningen innebär inte så mycket för vår budget. Och genom att sänka priset blir det ju lite billigare för dem som åker långt och på så sätt kan man säga att vi knyter i hop länet, säger Fredrik Eliasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.