Namnen försvann när bussarna byttes ut

Uppdaterad
Publicerad

När stadsbussarna i Örebro byttes ut i september försvann samtidigt de personnamn på särskilt utvalda örebroare som stått på bussarna. Namnen saknas av många örebroare.

Den senaste personen som fick sitt namn på en buss var Gregor Zubicky som är konstnärlig ledare på Svenska kammarorkestern.

– När jag blev utnämnd till årets örebroare blev jag glad och stolt över att få mitt namn på en egen buss. Det var i maj jag invigde bussen men bara några månader senare var den borta, säger han.

Tidsbrist bakom

Länstrafiken hänvisar till ett pressat schema.

– Vi har inte haft tid att trycka upp namn till de nya bussarna när vi övergick till ny design, säger Fredrik Eliasson som är kollektivtrafikchef på länstrafiken i Örebro.

Lärorika namn

Gregor Zubicky menar att namnen på bussarna väcker örebroarnas nyfikenhet. Han brukade till exempel slå upp obekanta namn för att ta reda på vilka personer som dolde sig bakom dem.

– Bussarna blir dessutom mer personliga när de har namn efter människor och jag hoppas att de kommer tillbaka, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att namnen kommer tillbaka i framtiden men när det kan ske vet jag inte, säger Fredrik Eliasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.