Foto: TT

Butiksinnehavare rånades efter stängning

Publicerad

När en butiksägare i Oxhagen stängt sin butik och var på väg hem på lördagskvällen utsattes han för ett rån. Mannen hotades och blev slagen med en pistol.

Larmet om att en man blivit utsatt för ett rån kom klockan 20.10 på lördagskvällen.

Två män kom fram till butiksinnehavaren efter att denne stängt sin butik i bostadsområdet Oxhagen i Örebro och var på väg till sin bil.

– Det är två män som kommer fram och riktar en pistol mot honom. Han blir slagen i huvudet med pistolen, men rånarna får inte med sig något och lämnar platsen springande mot Varberga, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Mannen som utsattes för rånet får skjuts av en anhörig till sjukhus. En polisinsats sätts in i sökandet efter de misstänkta gärningsmännen, bland annat med hundpatrull.

– Rätt stora resurser sätts in och det har utförts kontroller och liknande. Det är ju ganska mycket folk som rör sig i området vid den tiden på kvällen, säger Johannesson.

Ingen misstänkt person är ännu gripen. Brottsrubriceringen är grovt rån, alternativt försök till grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.