Foto: Anders Nord, SVT

Calle Gunnarsson klar för Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Calle Gunnarsson har skrivit på för Örebro Hockey. Toronto-spelaren har skrivit på ett kontrakt som gäller så länge konflikten i NHL pågår.

Örebroaren Calle Gunnarsson förstärker Örebros försvar. Han har bestämt sig för att spela för sin moderförening så länge som lockouten i NHL pågår.

Har du följt Örebro hockey från andra sidan Atlanten?

NHL-lockouten

Så mycket det går. Jag har inte sett så speciellt många matcher men jag har kollat statistik och resultat så mycket det går, textmässigt.

Vad anser du om Örebro?

Det är ett bra gäng. Nu är det några skador så det är lite folk borta men det är ett riktigt bra och skickligt lag tycker jag, men som sagt det är ett par viktigare lirare borta men det känns som det finns några andra som kan ta deras platser.

Och i Örebro är man nöjd med sitt nyförvärv.

Calle är ett jättelyft för oss spelmässigt, men vi hoppas även på ett publiklyft med honom i laget, säger klubbchefen Pontus Gustafsson.

Skadeläget bakom värvningen

Tidigare under säsongen sade Örebro Hockey nej till att ta in NHL-spelare i laget, men nu har man alltså ändrat sig.

– Skadeläget gör att vi måste göra så här, och när vi fått den här möjligheten kan vi inte tacka nej.

Finansieras av klubben

Gunnarsson spelar vanligtvis i Toronto Maple Leafs i Kanada, men har under konflikten tränat med Linköping. Nu väljer han alltså att spela med Örebro. Och värvningen är finansierad av Örebro Hockey, som inte tar hjälp av externa finansiärer.

– Det här klarar vi av med vår löpande budget, så det här gör vi själva, säger Gustafsson.

Gunnarsson kan debutera redan i morgon, tisdag, borta mot Södertälje om alla papper hinner bli klara.

– Vi har förhoppningar om det i alla fall, säger Pontus Gustafsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL-lockouten

Mer i ämnet