Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Maria Först och Marie Byström på föreningen Charleswood Street Freaks. Foto: Jennie Wahlgre/SVT

Här öppnas det centrala stråket för cruising nattetid igen

Publicerad

Till helgen kommer Värmlandsvägen i centrala Karlskoga öppna för biltrafik nattetid. Beslutet har tillkommit efter en dialog mellan kommunen och motorintresserad och förhoppningen är att det ska bli permanent. 

Under våren har det varit förbjudet att köra på Värmlandsvägen mellan klockan 23-05 på nätterna.  
Förbudet infördes efter att boende längs med den centrala gatan störts av hög musik. 

Nu inför sommaren bjöd Karlskoga kommun in motorintresserade till ett möte för att diskutera situationen. Det mynnade ut i beslutet att den centrala cruisinggatan åter ska hållas öppen, men endast på fredag- och lördagsnätter fram till klockan 03.

– För Karlskoga är det oerhört viktigt att kunna hålla igång det här för på något sätt förknippas vi med härliga gamla bilar och liv och folkrörelse på stan, säger kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M). 

Många kom på mötet

Kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M)

På veckans möte var det enligt Tony Ring bra uppslutning, men några boende dök aldrig upp. Kommunstyrelsens ordförande tror dock och hoppas att den nya kompromissen kommer tas emot väl av alla.

– Då vet man att på vardagar kan man sova gott om natten och komma upp i tid till sitt arbete, på helgerna kanske man är uppe lite senare i alla fall. Med det sagt hoppas jag att det inte blir värre än att man kan acceptera även den här stora gruppen som vill ha sitt utrymme i centrala Karlskoga.

I klippet får du följa med på en kort cruisingrunda i centrum och höra vad föreningen Charleswood Street Freaks tycker om beslutet.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer