Peter Ehlin lämnar som VD efter 11 år. I övrigt blir det inga större förändringar lovar han. Foto: Robertsons/TT

Charkproducenten Robertsons får ny ägare

Publicerad

Robertsons Charkuteri får ny ägare – det meddelar Robertsons VD Peter Ehlin. Men den som oroar sig för att den anrika korv- och charkuteriproducenten ska försvinna från länet kan andas lugnt.

– Den nya ägaren är Närke Slakt och Styck, säger Peter Ehlin. Vi har ett nära samarbete sedan många år och personalen blir kvar, lokalerna blir kvar liksom produkterna. Framöver kommer det säkert en hel del nya produkter i sortimentet också.

Enligt Peter Ehlin har det funnits intresse för företaget utanför länet.

– Men det har handlat om intressenter som mest velat ha varumärket och inte värnat om bolaget så det har inte varit intressant.

Trots trenden att allt fler väljer att äta vegetariskt framför kött har Robertson ökat sin försäljning, något som Peter Ehlin menar kommer att fortsätta.

– Det är en trend som gynnar Robertson och andra som erbjuder närproduceradt, förklarar han. Idag äter man inte kött eller korv lika ofta men när man gör det vill man veta var maten kommer ifrån och att den håller hög kvalitet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer