Idag kan du diskutera föräldraskap med hos. Foto: TT

Frågor och svar om livet som förälder

Publicerad

På flera håll i landet finns nätverket ”Föräldrar emellan” för att stötta mammor och pappor i sina föräldraroller. Under fredagen hade ni läsare möjlighet att ställa era frågor till nätverket. Nedan finner du både frågor och svar kring livet som förälder.

SVT rapporterade · Vad känner du dig osäker på som förälder?

08.40
Hej. Snart drar vi igång chatten om föräldraskap. Häng med under dagen.
08.58
Som nybliven pappa till en bebis på 16 dagar vet jag att frågorna kan vara många kring rollen som förälder. Oavsett hur gammal ditt barn är går det jättebra att diskutera föräldraskap i den här chatten under dagen. Vi kommer  även ta med oss frågor och funderingar till föräldranätverket "Föräldrar emellan" som jobbar aktivt med att stärka mammor och pappor.
09.50
09.53
Hör Tomas Höglund, samordnare för nätverket "Föräldrar emellan" i Kumla, berätta om den osäkerhet som finns bland många föräldrar. Klicka in på klippet nedan:
10.16
10.20
Var med och chatta med oss idag om föräldraskap. Som nybliven pappa är jag intresserad av era frågor och tankar.
10.43
Hej. Vad är viktigt att tänka på när man vill vara en närvarande förälder? Man pratar ibland om kvalitetstid men vad är det egentligen?
Hej och tack så mycket för din fråga. Det här är något som jag som nybliven förälder också tänker mycket på. Jag ställde just den här frågan till Tomas Höglund, samordnare för nätverket "Föräldrar emellan", när jag träffade honom. Håll utskick så kommer ett svar inom några minuter.
10.51
10.52
Tomas Höglund, samordnare för nätverket "Föräldrar emellan", ger tips hur man är en närvarande förälder. Se klippet nedan.
10.59
Jag har en sjuåring hemma som vill börja gå själv till skolan. Men jag tycker att han är för liten för det, även om skolvägen är säker vad gäller trafik och sånt. Och då blir han arg. Borde jag låta honom gå själv? Jag kanske curlar för mycket?
Hej Lena och tack för dina frågor. Du är inte ensam om att känna så här och fundera i de här banorna. Jag tar dina frågor vidare till nätverket "Föräldrar emellan".

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer