Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Storm är vd för City Örebro och menar att det blir lättare och lättare för handeln i och med lättnader kring restriktionerna. Lovisa Stenbom äger en butik i centrala Örebro och berättar hur hon arbetat när det varit som tyngst under pandemin. Foto: Nick Strömgren/SVT

Cityhandeln i Örebro ser ljuset i tunneln

Uppdaterad
Publicerad

Restriktioner släpper, tillströmningen till restauranger och butiker i centrala Örebro ökar. Nu ser Stina Storm, vd för City Örebro, ljusare på framtiden igen efter en lång och tuff tid.

I januari var Stina Storm väldigt orolig för cityhandeln i Örebro och befarade fler konkurser i coronapandemins spår. Men nu när restriktionerna successivt har släppt ser hon ljuset i tunneln.

– Jag kan inte andas ut helt ännu, men jag är lite lättad i alla fall, säger Stina Storm.

Lättade restriktioner och att fler människor blir vaccinerade hjälper cityhandeln i alla kommuner, och även i Örebro. Efter ett tungt år blir varje etapp i regeringens avveckling av restriktionerna en lättnad för besöksnäringen.

– Restriktionerna har börjat lätta och vi går mot nästa steg i juli så det är ju väldigt positivt, avslutar Stina Storm.

Fick anställa mamma

Lovisa Stenbom som driver en mindre klädbutik i centrala Örebro har fått räkna vartenda öre för att se till att pengar inte gått till spillo under den tuffa tiden. Personal har sagts upp, sparade pengar har förberetts för att rädda företaget och hennes pensionerade mamma har fått rycka in.

– Hon har i princip arbetat gratis, säger butiksägaren Lovisa Stenbom.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet