Conventum blir vaccinationslokal igen

Uppdaterad
Publicerad

Conventum arena blir återigen en lokal för vaccination mot covid-19. Det meddelade Region Örebro län på torsdagen.

Conventum blev nöjesarena igen i slutet av september. Tre månader senare kommer beskedet att det återigen ska bli en vaccinationslokal.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om kritiken som förts fram mot nuvarande vaccinationslokalen på Fredsgatan i Örebro. Det är i nuläget den enda lokalen för vaccination som finns i Örebro. Vaccination av dos 3 pågår och på onsdagen kom besked från Folkhälsomyndigheten att intervallet mellan dos 2 och 3 ska minska till fem månader.

Coronaviruset i Örebro län

– Vi behöver nu öka kapaciteten för vaccination mot coivd-19 i Örebro. Vi flyttar vaccinationsmottagningen till Conventum Arena för att kunna ta emot alla som nu kan ta en tredje dos, säger Eva Slätmo, ordförande i styrgruppen för vaccinationer i Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Vaccinationen i Conventum börjar den 24 januari och alla tider som tidigare bokats på Fredsgatan följer automatiskt med till Conventum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet