Eleverna på OP-skolans teknikprofil öppnade snabbverkstad för förbipasserande cyklister. Foto: Emilie Pless / SVT

Här öppnar teknikeleverna cykelservice i parken

Publicerad

IT, datorer och molntjänster i all ära men det är viktigt att inte glömma bort den praktiska tekniken. Därför slog teknikeleverna från Olaus Petri/Nikolaiskolan upp en tillfällig cykelverkstad i Oskarsparken under onsdagseftermiddagen.

– När vi frågar eleverna vad de vill göra är det många som säger att de vill arbeta praktiskt, säger Jörgen Nilsson som är tekniklärare. Programmera får de göra ändå. Så då valde vi att erbjuda lite service till Örebros alla cyklister.

Cykelkunder som passerade kunde bland annat få hjälp med att olja kedjan eller spänna den och lite andra lättare fix. Men några regelrätta reparationer utfördes inte.

– Vi hade en kund tidigare som kom med en cykel som såg ut som om den kom direkt ur Svartån, skrattar Jörgen Nilsson. Men så stora jobb åtar vi oss inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.