Flera trafikolyckor – cyklister påkörda

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagsförmiddagen har flera trafikolyckor med bilister och cyklister inblandade skett i länet. En pojke på cykel i 12-årsåldern blev påkörd i Karlskoga och en kvinna blev påkörd på en landsväg strax norr om Örebro.

Klockan 09.44 kom ett larm om en trafikolycka som skett i Karlskoga i området Bregården. En pojke i 12-årsåldern blev påkörd av en bilist, en man i 20-årsåldern. Mannen misstänks för att inte iakttagit väjningsplikt, enligt polisen.

Pojken bar hjälm som föll av vid fallet och han ska ha slagit i bakhuvudet. Han fördes med ambulans till sjukhus.

Blev påkörd i samband med omkörning

Vid 10.30-tiden inträffade ytterligare en olycka strax söder om Axberg, norr om Örebro.

– Det är en cyklist som har blivit påkörd av en bilist. Det ska ha rört sig om låg hastighet. Cyklisten är vaken och talbar, men ligger kvar på platsen, säger Nina Begallo vid SOS-Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen vid 10.40-tiden.

Vid 11-tiden var insatsen avslutad och en kvinna hade då förts till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen som förhört personerna i bilen skall olyckan skett när bilisten skulle köra om cyklisten. Förhör kommer hållas med cyklisten, som är i 25-årsåldern, för att klargöra om brottsmisstanke föreligger. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.