SVT Nyheter gjorde ett nedslag på Borgmästargården. Foto: SVT

Då öppnar Askersunds särskilda boenden för besök

Uppdaterad
Publicerad

Att öppna kommunens äldreboenden för besök redan 1 oktober var inte möjligt menade man på Askersunds kommun. Men nu finns datum för när man både kan boka besök och få komma in.

Medan besöksförbudet formellt upphörde på samtliga särskilda boenden i Sverige den 1 oktober har flera kommuner aviserat att de behövt mer tid på sig för att kunna ta emot besökare på ett säkert sätt. En av kommunerna är Askersund.

”Men vi vet förstås att det här är efterlängtat både bland våra boende och bland deras anhöriga och därför vill vi öppna upp för besök så snart som möjligt.” skiver Maria Ståhl, socialchef i Askersunds kommun i ett pressmeddelande.

Öppnar 6:e respektive 12:e oktober

Kommunen har nu beslutat att öppna Borgmästargården och Syrenen från och med tisdag 6 oktober och nyöppnade Smedsgården från och med måndag 12 oktober.

Bokningen för besök öppnar dock tidigare: 5 oktober för Borgmästargården och Syrenen och 7 oktober för Smedsgården.

Kontaktuppgifter för bokning till de tre boendena kommer finnas på kommunens hemsida. Där kommer också inom kort de rutiner och riktlinjer som kommunen tagit fram för besök att publiceras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet