Däckverkstäderna i området kring Hällefors och Kopparberg tror att det kommer att det bli mer att göra framöver. Foto: SVT

Dagen efter skrotutsläppet – fullt upp på däckverkstäderna

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter att väg 63 fått stängas av efter att stålspån spridits ut på vägen är det fullt upp på däckverkstäderna i området.

På däckverkstäder runt Hällefors och Kopparberg är det idag fullt upp. Den lastbil som tappade stålspån längs fyra mil på riksväg 63 har orsakat mängder med punkteringar och däckskador.

– Igår hade vi fyra lastbilar och fyra personbilar som kom in direkt, säger Kim Mattson Wulff på Törnbloms Vulk Däckservice i Hällefors. Men vi får in fler idag.

Fler kommer att höra av sig

De kommande veckorna räknar däckverkstaden dessutom med att fler ska höra av sig.

– Många har säkert inte upptäckt att de har fått flis som har fastnat i däcken ännu och det kommer säkert att ta ett tag innan de trängt igenom. Andra har tagit ur spånen och fått sprickor som kan bli problem framöver även om de inte fått punktering på en gång.

Meddelat skadenummer

Lastbilen som orsakade problemen hade varit på Ovako och lastat stålflis. Ett fel på bakluckan gjorde att spånen kunde ramla ut.

På Ovako beklagar man det inträffade och har kontaktat åkeriet kring det inträffade för att få fram ett skadenummer. Det har sedan förmedlats till alla verkstäder i området så att drabbade ska få så snabb hjälp som möjligt via sina försäkringsbolag.

– Det var bra gjort även om det ju inte var Ovakos fel att lastbilen var trasig, tycker Kim Mattson Wulff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.