Sehar Zia, 20, har tittat på tv-debatter och läser mycket om de olika partierna på sociala medier. Hon väljer mellan ett par olika partier och kommer gå på magkänslan när det är dags att rösta på valdagen. Sehar har själv varit flykting och tycker därför att flyktingfrågan är väldigt viktig i valet 2018. ”Även om vi redan tagit emot många så finns det fortfarande massor av personer som inte fått hjälp och saknar någonstans att bo. Jag tycker det är viktigt att vi hjälper människor och lär dem språket så att integrationen fungerar”, säger hon. Foto: Johan Pisoni/SVT

Dagens väljare – här är länsbornas viktigaste valfrågor

Uppdaterad
Publicerad

Valet 2018 närmar sig med stormsteg. Fram till valet kommer SVT Nyheter Örebro att presentera dagens väljare för att höra hur tankarna går inför valet.

Vi har ställt frågor om hur man ska tänka när man väljer vem man ska rösta på, vilken som är den viktigaste valfrågan och när man brukar bestämma sig för vem man ska rösta på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet