Martin Oscarsson var på plats för att stötta Degerfors. Foto: SVT

Hemmapremiär på bortaplan för Degerfors IF

Uppdaterad
Publicerad

Idag spelar Degerfors IF sin hemmapremiär, fast på bortaplan. Matchen har flyttats från Stora Valla, och det var en del supportrar som tagit sig till Behrn Arena i Örebro för att stötta laget på lördagen.

Matchen spelas mot Jönköping och är den andra matchen för säsongen i Superettan för Degerfors IF.

Den skulle ha spelats på hemmaplan, men efter inspektion av Stora Valla beslutade Svenska Fotbollförbundet tidigare i veckan att matchen skulle flyttas till Behrn Arena i Örebro.

”Bara att köra på”

En som tagit sig till dagens match för att stötta Degerfors  var Martin Oscarsson. Han tror att matchen drar mindre publik i och med flytten.

– Det är tråkigt att man inte får vara på Stora Valla, att spela på konstgräs och att det blir mindre publik och intäkter. Annars är det bara att köra på.

Hur tror du matchen slutar?

– Jag tror Degerfors vinner med 2-1.

Senast en hemmapremiär spelades på Behrn Arena var 2013, så kom 418 åskådare. Degerfors sportchef Patrik Werner har tidigare uppgett för SVT Nyheter Örebro att han räknar med att klubben kan tappa närmare 200 000 kronor i missade intäkter.

Det blev Degerfors som vann lördagens match med 2-1. Matchen lockade 632 åskådare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.