Dan-Åke: ”Kan vi inte visa upp nåt bättre får vi inte köra i elitserien”

Uppdaterad
Publicerad

När SVT Nyheter Örebro når Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg har han ännu inte pratat med någon från kommunen. Beskedet om att klubben inte kommer att få något extra stöd från Kumla kommun är en besvikelse men också en risk för klubbens fortsatta plats i elitserien. ”Kan vi inte visa upp något bättre än det vi har idag oavsett siffror så får vi inte köra i elitserien” säger Dan-Åke.

Indianernas vädjan till kommunen om extra bidrag var förgäves.

På tisdagen beslutade Kumla kommun att inte bevilja de 600.000 som klubben begärt.

Anleningen: Klubbens skulder är mycket större än så. Ett bidrag på 600.000 skulle inte göra någon skillnad.

Bråk om förarlöner

Det är en dämpad Dan-Åke Moberg som svarar när SVT Örebro ringer upp. Men han har varit med så pass länge att han förstår vad det handlar om.

– Jag träffade kommunens tjänstemän i söndags. Eftersom vi inte skulle klara oss med bidraget så var det ju en värdelös satsning från deras sida.

Vad som ska hända nu vet ingen. Bråket om ekonomin i klubben med bland annat uteblivna förarlöner har också gjort att sponsorerna backat.

Ond cirkel

Den totala skulden ligger någonstans mellan 2,5 och 3 miljoner. Just nu befinner sig klubben i en ond cirkel.

– Kan vi inte garantera att vi kör i elitserien nästa år så kan vi ju inte heller sälja annonser, konstaterar Dan-Åke. Kan vi inte visa upp något bättre än det vi har idag oavsett siffror så får vi inte köra i elitserien.

Den avbetalningsplan som klubben upprättat med elitförarna har man inte heller kunnat följa.

– Jag ska prata med alla förare en gång till om läget, säger Dan-Åke Moberg. Men riktigt hur vi ska lösa det här vet jag inte.

Jobbar för en elitlicens

Det är inte första gången som klubben befinner sig i kris.

– Det har varit illa under många år, men inte så illa som det är nu, menar Dan-Åke. Vi har aldrig riktigt kommit ikapp inför nästa säsong.

Nu ska styrelsen jobba hårt fram till mitten av december för att försöka säkra en framtid i elitserien.

– Den 15:e december borde vi vara klara för att vara säkra. Kanske lite senare. Nu blir det till att fundera på vad vi ska göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Indianerna

Mer i ämnet