Därför sänder Opinion live från Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Fler röster och andra debatter – det är anledningen till att SVT:s program Opinion live nu väljer att lämna Göteborgsstudion.

När debattprogrammet Opinion live för första gången provar att sända från en annan plats än tv-huset i Göteborg föll valet på Vivalla.

– Ämnet vi ska debattera är segregation i skolan och nedläggningar av skolor och då passar Vivalla väldigt bra, säger programledare Belinda Olsson.

Nedläggningen av Vivallaskolans högstadium

Vill komma bort från Stockholm

Sändningen är en testpilot för kommande program.

– Vi vill komma bort från Stockholm och storstadsfixeringen, förklarar Belinda Olsson. Genom att åka ut i landet hoppas vi kunna fånga upp fler röster och andra debatter. Det här blir första försöket.

Massor att debattera

I torsdagens program medverkar bland annat utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) men också vivallabor, elever, föräldrar och lärare.

Och när det gäller debatten är Belinda Olsson inte orolig.

– Det finns massor att prata om: Ska man verkligen lägga ner skolor när det går dåligt? Kunde man ha gjort något tidigare? Det fria skolvalet, är det bra eller dåligt? Det finns massor att debattera!

Se mer:

Du ser en intervju med Belinda Olsson i SVT Örebros sändning 18:30 i SVT 1

Opinion live visas i SVT Play och SVT 1 22:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nedläggningen av Vivallaskolans högstadium

Mer i ämnet