Simon Säborg och Jennie Hedman är världsmästare i pardisco. Foto: Privat

De är världsmästare i pardisco

Uppdaterad
Publicerad

På midsommarafton tog örebroarna Simon Säborg och Jennie Hedman klivet upp på högsta pallplatsen i VM i pardisco i Chomutov – Det känns bara så sjukt och galet, säger Jennie Hedman.

På måndagen har Jennie Hedman hunnit landa lite efter fredagens seger då hon och Simon Säborg tog sitt allra första VM-guld i discodans i Chomutov, Tjeckien.

– Först när man fick reda på det var det bara helt ofattbart, det gick inte riktigt in. Men nu i efterhand, känns det bara så sjukt och galet.

Varit en dröm i tio år

För Jennie har drömmen om ett VM-guld funnits där sedan hon kom med i landslaget för tio år sedan. Hon och Simon Säborg har dansat i par sedan 2014. Bästa placering på tidigare VM har varit fyra för paret. Det var förra året. På VM 2015 fick de avbryta tävlingen på grund av en skada.

– Jag krockade med en annan dansare precis i början, då drogs korsbandet av, så vi fick avbryta tävlingen där å då, berättar Jennie.

Jennie Hedman och Simon Säborg tog sitt första VM-guld i discodans i Chomutov, Tjeckien. Foto: Privat

Vad är nästa utmaning?

– Det enda vi inte vunnit inom discodans är väl EM då. Vi har inte riktigt pratat hur vi ska göra än men det blir nog inget mer VM, troligen, säger Jennie.

Guld och silver för Simon

För Simon Säborg blev det dessutom ett silver i singeldisco.

– Det är helt fantastiskt bra. Men jag gick in i singeln och kände att nu ska jag bara ha kul för jag var jättenöjd, men det gick ju jättebra där också, säger Simon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.